CoMPaNieS Of HeRO

Thursday, October 8, 2009

.: SUSAHNYA NAK ON9!!! :.

-SALAM DAN SEJAHTERA KE ATAS KALIAN SEMUA-

AKU CUMA NAK KONGSI RASA KESAL SAL AKU SUSAH NAK ON9 KAT CNI NIH.. TENET NTAH PEPE JEK.. CAM.. NTAH LA.. NO KOMEN!!!

1ST SKALI AKU NAK UCAPKAN GUDLUCK PADA DAK APACHE YANG SEDANG SEBOKKAN DIRI DENGAN FINAL POJEK.. SPECIALLY PADA MEMBER BEK AKU IJAM.. SARAH SAYAM.. BOH.. DAN TERUTAMA SKALI PADA NURUL SAYAM SELAKU TEAM PARTNER.. PADA MIZ KARIPAP KESAYANGAN CENTA ATI KU.. GUDLUCK N NEED 2 FOCUS.. NEXT YEAR ADA KEJUTAN BUAT KAMO NANTI =P

2ND AKU NAK MINTAK MAAP PADA MEMBER BLOGGER.. MUCUK.. YEMMA.. LADY B.. AH SOON.. ARA.. & RAMAI LAGIK.. SEBAB AKU SUSAH NAK ON9.. KANG NANTI AKU PEWITT KORANG =P

Thursday, September 17, 2009

.: UCAPAN INI KHAS BUAT.. :.


Buah pauh di tengah bendang
Jadi dagangan di tengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita

Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdentum-dentam
Riang gembira di Hari Raya

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami meyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakraban

Disisir diandam dengan cekap
Potong rambut pelbagai gaya
Puasa sebulan sudahlah lengkap
Kita menyambut Hari Raya

Adik tersayang segak bergaya
Mengait kuih di atas para
Suasana riang di Hari Raya
Bermaaf-maafan riang gembira


MS. KARIPAP.. IJAM.. ONEL.. SARAH.. NURUL.. BOH.. ZIELA.. & BEBUDAK KELAS APACHE.. TAK LOPA PADA ARA.. MUCUK.. YEMMA.. LADY B.. WAWA.. DAN SEMUA BLOGGER YANG PRIVATE MAHUPON TAK.. HEHEEEE~

CAMAT RAYA.. MAAP ZAHIR & BATIN

Monday, September 14, 2009

.: MOOD RAYER SUDAH DIRASAI :.

aku tahun nih rayer sakan beb.. wakakakaaaa~ suma da ada.. cukup lengkap.. complete.. adeh la.. cam bebudak lak aku nih.. ni semua antara mende² yang da prepare nih.. biasa la da keje.. de doit poketkan.. lagi pon taun ni kene kasik doit rayer da kat adik n anak buah aku nih.. leh la kot.. insyaAllah..

1. JEANS LIVES 503 (Limited Edition)
2. T-BERKOLAR MERAH BLUEBERRY (pilihan ms. karipap)
3. T-BERKOLAR POLO KUNING (along kasi present)
4.
T-SHIRT FIT GOLD 2TONES ROCKSTAR (skull again??)
5. T-SHIRT LONG SLEEVE DIESEL HITAM (sulam roses!!)
6. CROCS ELECTRICO HITAM (ms. karipap kasi present)
7. CROCS TIDELINE HIJAU (kalo jadi la nih..!!)
8. PERFUME LACOSTE ESSENTIAL (50-50 ngan along..!)
9.
BUTANG BAJU MELAYU CRYSTAL (gold beb..!!)
10. BAJU MELAYU KUNING LEMBUT (striking soft green)
11.
KAIN PELIKAT HITAM ATLAS BENANG 7000

.: CHICKEN POP [wtf] :.

adoyai.. da masok ari ke-3 da kene ciken pop nih.. sib baik la tak teruk sangat.. p kinik kene rm40.. kopak kopakkkk~ doktor kasi ubat tanak kasi nek dan antibiotik.. layankan jerk.. semalam rasa cam tak sedap badan ckit.. tapi arini rasa cam ok jek.. cuma tak leh nak tido jek.. adehhhh~ sib baek ms. karipap ada tolong jagakan.. semalam dia p bazaar.. beli air kelapa kurang ais.. beli pepe lagik.. yang pantang² tuh suma dia tak beli.. tq larling.. mizz u so damn much.. arini p bazaar lagik ek..?? heheeeeee~

Wednesday, September 9, 2009

.: MYVi @ NEO :.

aku ingat nextyear aku nak kuar sebuah kete.. lagi pun aku da malas nak pening kepala booked tiket nak balik raya.. ada doit minyak n tol balik la aku.. senang.. lagi pon skang loan senang nak dapat.. trade in pun dorang mik tinggi.. pe lagikkan..?? cuma aku tataw kete pe aku nak.. sebab aku "tak minat" sangat kete.. aku ingat nak mik motor besar 1.. tapi pk balik.. rugi la.. sebab da tak lama lagi da nak tamatkan zaman azroi aku nih.. kan..?? iskkkk~

ni antara kete pilihan aku la.. kalo korang ada suggest kasi taw la aku.. atau korang ada tempat bek punya nak beli kete ker.. okes..?? yang pasti seblom tuh aku nak jual motor aku n aku nak sambar LC135 dulu.. tu jek.. tq~



yang ni da kompom nextyear!

Tuesday, September 8, 2009

.: TAG MASAKAN DARI SAYAM SARAH :.

aku sudah menjawab tag dari sarah secara jujurnya.. hahahaaaa.. ko kenekan aku yer sayam.. sebagai denda.. ko kene masak mee kari raya nih.. janji taw..??

1.Suka memasak?

masak..?? (soklan bunuh diri nih) suke.. lagi² kalo time terdesak.. wakakakaaaa~ aku suke masak maggi (korang cakap je perasa per!!!) & masak air.. tuh baru basic beb!! yang len tuh korang kene tunnnngggggguuuuuuuuu~

2.Masakan istimewa anda untuk yang tersayang adalah..
masakan istimewa..?? ahakkks~ masak pon tak reti.. istimewa kunun.. adeh la.. tapi kalo aku reti masak.. aku nak masakkan dia "sup special" punya sebab dia suke mam sup..

3.Makanan istimewa yang anda suka waktu Raya? Kenapa?
1. semestinya aku suke mam satay!! (nih bukan tiru sarah taw) 2. aku suke mam ayam.. mesti & kompem punya ada banyak jenis masakan ayam aku akan jumpe time raya tuh.. heheheee~

4.Kuih raya kegemaran anda dan si dia?
1. aku suke mam tat nenas & biskut paling superb "dahlia" yang rapuh bersama cherry beraneka kaler di atasnya.. itulah penangan ulian tepong dari mama tersayang.. hehehehee~
2. kegemaran dia..?? aku pon tataw.. nanti korang tanya la dia sendiri.. wakkakakaaa~

5.Tayang sikit gambar masakan dari anda..hehe..


Saturday, September 5, 2009

.: AKU JAWAB DALAM ATI JEK :.

Bila Orang Cakap Pada Aku

“ko ni tak ikut trend la.. ketinggalan..!”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“nak ikut buat apa.. sebab aku yang create another trend.. biar orang la ikut aku plak..!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“biru la kaler seswai dengan ko.. bukan itam.. baru Nampak smart..!”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“aku nak itam jugak.. smart di mata korang buat apa.. yang pakai aku..!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“maafkan saya.. saya tak sengaja..”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“aku da maafkan ko seblom ko memintanya”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“awak ni tak reti bahase ker..?? tak paham²..??”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“walau aku tak reti bahase tapi aku reti sabar.. kalo tak aku da hempok ko!!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“aku tak suke la budak tuh.. potpet.. potpet.. nyampah aku!”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“seblom ko suke orang.. orang suke sangat ke ngan ko nih..??”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“bila ko nak pandai bawak kete nih..??”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“aku tak teringin nak ada kete.. sebab aku lebih minat motor dari kete!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“saya akan sayang pada awak walau pepe pon..”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“skang sayang.. sebab blom jadi pepe pon lagik.. kan..??”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“cinta & sayang itu perlukan pengorbanan.. walau pon pahit..”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“pengorbanan demi cinta & sayang la yang buat semua tu jadi pahit..!!!!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“wehhh.. apa barang Liverpool”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“cakap le pepe pon.. ape aku kesah.. bola jek kan.. cam ko plak coachnya!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“saya akan ada untuk awak walau pepe pon.. janji!”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“tapi skang awak masih takde.. da awak xkan ada untu sayakan..?? awak mmg seorang mungkir janji!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“aku tak puas ati ngan ko.. sampai mati aku berdendam!!”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“seblom ko mati.. dendam ko pasti terbalas oleh aku.. sampai la ko mati!”

Bila Orang Cakap Pada Aku

“selamat hari raya.. maaf zahir & batin”

Dalam Ati Aku Pasti Jawab

“ehhh..?? da raya ker nih..?? otak hangggg~”


Semua tu hanya di hati aku..

Kalo dilafaz n disebut..

Sangat menyakitkan ati orang mendengarnya..

Sebab aku takde tempat untuk meluahkan..

Melainkan ati aku yang tahu segalanya..!

Wednesday, September 2, 2009

.:OPIS OHHH OPIS:.


ni aku nak tunjuk ckit opis aku ni.. ni la ruang aku mencari ilham.. silap lak.. mencari rezeki.. sesuap nasik.. simple jekkan.. walau pe pun.. tempat aku nih selesa.. n smoking area.. hahaaaa~

amoi atas tuh lak AQILAH Bt ABDULLAH.. opismate aku.. cantek tak..?? da semesti cantek.. hahahaaaa~ baru buat rambot tuh.. adeh la..

walau pepe pon.. opis aku beshhhhh~

.:BERBUKA BERSAMA MS KARIPAP:.



wahhhhh.. aku berbuka dengan si dia lagi.. my lolipop ms karipap sweet bangat~

kali ni aku berbuke kat kfc lak.. mam sampai muak.. hahahaaaa~ sebab dia taw aku suke ayam.. so dia bawak la aku mam ayam.. ada cezy wadges extra cissss lagik.. heheheeee~ sok lusa nak mam pizzzaaaa lak la.. nyummmm~

aku ingat nak upload pic masa 1st berbuka ngan dia.. tapi adeh la.. dia namo lak.. dia cakap elehhhh.. mam ikan 3 rasa sama kailam pon nak upload ka..?? dushhhh dushhhh~ aku gak yang kene.. adeh la..

Thursday, August 27, 2009

.: EN & CIK AKU BESHHH~ :.


da setel aku punya buku log.. dan aku rasa 1 masalah da pon selesai.. tadi tepat jam 10.15.. En. Azahari (my sifu) & Pn. Hayati (my sifu too) datang.. 2² orang ni cikgu aku.. sorang cikgu adobe photoshop & sc kejurutreaan 4 dan sorang lagik cikgu matematik dan c++.. adobe & c++ aku "A".. tu yang best bila dorang datang tengok aku nih..

dorang cam takde masalah dengan buku log aku walaupon tunggang terbalek.. wakakaaaaaa~ dia sign & cop je terus.. n
En. Azahari cakap.. "saya taw awak takde masalah.. sebab saya yakin anak buah saya ni boleh berdikari.. lagi² awak.. yang saya rasa awak seorang student yang bagos dan petah bercakap.. lagi² pandai bercakap dengan orang yang lebey tua dari awak.." wahhhhhhhh~ tergamam bebbbbbb!!

pastu
Pn. Hayati potong stim ckit tadik.. dia cakap.. "awak ingat nape saya cakap awak dalam pemerhatian..?? sebab 2 bende.. 1 sebab pointer awak jatuh semester ni.. nape Hajidi?? sebab awak antara harapan kami untuk gred dengan 3.5.. jadi kene score final projek nanti.. yang ke-2.. awak ni da tangguh yuran.. berapa tu awak kene rujuk kat admin.. boleh hajidi..??"

da tentu la aku cakap..
BOOOLLLLHEEHHHHHHHHHHHHHH~

Wednesday, August 26, 2009

.: HARI BERGANTI HARI :.

ni da masok ari ke-5 da kan..?? jap jek rasa.. tetiba rasa cam ari yang cepat berbanding seblom nih.. mana taknya.. dok membilang ari.. menunggu ari esokannya.. pastu esokannya lagik.. lagi² esokkannya lagik.. pendek kata sok lusa tulat la lebeh kureng..

sok aku ada ari penting.. Pn Hayati nak datang melawat tempat aku praktikal.. aku rasa aku blom berciap pepe lagik tuk hadapi ari sok.. harap² leh la "KAW²TEAM".. rasa cam nak mik MC jek.. tak pon sok terus jer EL.. balik n tido..!!

tu sok.. lusa tulat plak..?? da raya.. aku dok pk lagik.. mana nak carik tiket.. aku idup ngan tak senang ati kalo ceni.. skang ni lam usaha mencari motor yang ok ckit dari member² tuk berjalan jauh.. sebab motor aku kalo jalan jauh.. enjin ntah ke mana.. ekzos ntah ke mana.. maklom la.. da 10 tahun usia dia.. huhhuuuuuu~ tapi kalo da terdesak.. aku sanggup kehilang ekzos motor dari beraya di HUTAN BATU disini!!!!!!

Tuesday, August 25, 2009

.: TIKET.. AKU NAK TIKETTTTTT!!!!!!! :.

ni lagik masalah.. tiket nak balek raya da bis..! bas tarak.. ketapi tarak.. kapal terbang mahal.. cam sial.. caner aku nak balek nih..?? masalah tul la..

mana xnya.. aku da suh akak aku tolong bookedkan tiket mas.. tapi dia lambat.. so tiket murah yang rm68 da takde.. sume ada yang rm3++.. giler mahal!!!!

bas & ketapi plak da bis.. bas tambahan plak lom buke lagik.. tataw bila nak buke.. kalo x aku balek nek motor arrrr.. tak pon aku tak balek je terus.. yer la.. nak balek nek apanya..??

jap.. aku nak lepas geram jap..!!

"BABI LA.. CAM SIAL.. AKU PON NAK BALIK KAMPONG.. CELAKA!!!!!!!!!!!!!"

.: PERBUALAN TEPON DENGAN..?? :.

Pn. Hayati : Assalamualaikum..
Aku : Waalaikumussalam..
Pn. Hayati : Saya Pn. Hayati nih.. Dari Adtec shah alam..
Aku : Ohhh Pn.. Kenal..
(mmg la adtec shah alam.. takkan la adtec batu pahat lak!)
Pn. Hayati : 27 Ogos nanti get ready yer.. Saya nak datang kat tempat awak..
Aku : Khamis ni la yer Pn..?? Leh jer.. Di alukan..
Pn. Hayati : Tolong bawa n isi buku report tuh skali.. Jangan buat lelupa lak..
Aku : InsyaAllah Pn..
(alamak!! mana pegi buku aku tuh..?? mati aku..!!)
Pn. Hayati : Saya pilih nak pergi tempat awak.. Sebab awak lam pemerhatian..
Aku : Pemerhatian..?? Ha3.. Pn. ni klakar la..
Pn. Hayati : Saya nak cepat nih.. 27 Ogos.. Ingat tuh..
Aku : Khamis ni ekkkk Pn..?? Ok Okkkkk~
Pn. Hayati : Yer la.. Khamis ni la Hajidi.. Memain plak dia nih..!!!
Aku : Ye yer.. Slamat berpose Pn..
Pn. Hayati : Selamat berpose Hajidi.. Salam!
Aku : Salam Pn..

MORALNYA : "MANA PEGI BUKU REPORT AKU NIH..?? MATAIPAN.. MATI AKU!!"

Sunday, August 23, 2009

.: FOWARD FROM SARAH :.

aku sebenarnya tengah pening kepala nih
kenapa aku pening?
kerana adtec shah alam ler ..
yang xstabil
pasal cuti nih
aku cite sket ..
aku start ojt atau name inggerisnya onjob training
dalam bahasa melayunya praktikal ler
oke
aku start 6.7.200
ojt nih selama 3 bulan
jd sepatotnya aku habis 25.9.2009
dalam pada tuh kita puasa kan
pastu kite raya
raya 20.9.2009
maknanya raya ke 5 la aku abis
oke,
pastu cik aku bagitau
aku kena daftar asrama pada 28.9.2009
korang rasa logik ke?
adtec melaka masuk 5.10.2009
korang rasa patot ke?
ade ke kena masuk 28.9.2009
aku da tau da
adtec shah alam ni xstabil
pasni ade ler yang nk diubahnya pasal cuti2 nih
aku ni dal kebengoman!

dah la aku col kb aku nk tnye tarikh
dia tanye aku balik
xke bengom tuh??

ponim2 ..

KERATAN DI ATAS DARI BLOG SARAH SAYAM KU.. NI KATA² AKU YANG MENYOKONG PERNYATAAN KO SARAH..

adtec ni apa la bengong sangat..?? kalo yer pon kuar la memo awal².. korng ingat kami dok sri mude je ker..?? wakk luuuuuu adtec!! kami ni dok jauh.. beratus batu jauhnya.. tiket mahal nak ulang alik.. tu pon takleh nak pk ker..?? kata nabil.. LU PK LA SENDRI!!!!

.: MS. KARIPAP..?? :.



ni la ms. karipap.. hahahahhahahaa~ semalam kita orang pi berbuka sama.. kat village view.. bantai siakap 3 rasa kat sana.. lama tak mam besor² nih.. almaklom la.. aku nihkan jenis tak berdoit.. tapi alhamdulillah.. berkat dari rezekiNya dapat la aku merasa mam sodap sebab da lama melantak maggi nih.. lagi² ada yang meneman.. heheheeeeee~

arini pon nak mam sama jugak.. tapi malam ni mam sama staff aku.. ms. Q.. ms. E-Jar & ms. karipap skali.. jap lagik kul 6 nak p mik dia jap.. sebab dia da masak arini.. masak..????? tq tq.. heheheheeee~

pepe pon.. tunggu n3 ku lagik.. wacaaaaaaaaaaa~

.: INFO KAWASAKI ER6N 2009 :.

Kawasaki ER-6N SE (SPECIAL EDITION)

SALES PRICE

RM 32,989.00

* The above price is subject to change without prior notice & excluding accessories. Effective Date: August 2009

* The above price is for West Malaysia only.

SPECIFICATION
Engine and transmission
Displacement 649 cm³
Engine Type Liquid-cooled, 4-stroke, Parallel Twin
Bore x Stroke 83 mm x 60 mm
Compression ratio 11.3:1
Valve system DOHC, 8 valves
Maximum Power 53.0 kW {72.0 PS} @ 8,500 rpm
Maximum Torque 66.0 kW {6.7 kgf·m} @ 7,000 rpm
Fuel System Fuel injection: ø38 mm x 2 (KEIHIN)
Ignition Battery and coil (transistorized)
Starting Electric
Transmission 6-speed, Constant mesh, Return shift
Frame type Tubular, Diamond
Rake 24.5º
Suspension, front Telescopic fork
Suspension, rear Swingarm
Tyres front 120/70-ZR17M/C (58W) Tubeless
Tyres rear 160/60-ZR17M/C (69W) Tubeless
Brake, front Dual disc
Brake, rear Single disc
L x W x H 2,100 mm x 760 mm x 1,100 mm
Wheelbase 1,405 mm

Friday, August 21, 2009

.: SALAM RAMADHAN :.

SALAM RAMADHAN

selamat menyambut bulan puasa.. kita da pon masok arinya.. 1 ramadhan di maghrib tadi.. alhamdulillah.. kiter berkesempatan untuk menggandakan pahala dan menikmati ganjaranNya di bulan yang penuh dengan keberkatan ini.. amin~

"sahaja aku berpuasa sebulan di dalam bulan ramadhan ini kerana Allah swt"
(tiada lagi alasan untuk anda lupa niat.. sebab anda sudah pon niat untuk sebulan!)

Wednesday, August 19, 2009

SABAHAN part III

kita orang menunggu mam malam sambil melepak

kita orang mam besar²an.. ada kepak madu lagi.. beshhh~

selepas mam kita orang disajikan dengan petikan akuastik oleh seri

kita orang kuar minum sambil menghirup udara sejuk

salam.. ni part 3.. n ada lagik 1 part.. waakakakaaaa~ panjang benor aku punya ceriter.. biasa la tuh.. cube tuk berkongsi dengan korang.. lagik pon ngah busan nih hahhhh~ gegegeeeee~

part ni aku nak citer pasal aku tompang umah member aku.. nama dia EVA.. 1 campus ngan aku la cuma len course.. tapi kita orang memang da saling kenal seblom nih.. bf dia pon ada time ni.. namenya SALIM.. jadi memang ramai la kat umah dorang..

umah diorang ni besar.. 2 tengkat.. bilik lebih kurang 6-7 gak la.. kita orang pon lam 8-9 orang gak.. AKU, IJAM, ONEL, ADI, SOPI, DILLA, ANNIS & SHARMILA.. ramai gak la kan..?? heheheeee~ sib baek umah batu.. kalo tak da roboh da (dorang semuanya ayam dageng nih!!!)

yang beshnya.. umah dorang atas bukit.. paling atas.. n bebetul sebelah GUNUNG KINABALU.. 1 pekan leh view.. aduhhhhh~ bikin teruja taw.. korang tengok la pic tu.. mesti korang pon teruja.. hahahahaaa~

p/s : tq pada family EVA sebab layan kita orang sangat baek.. makan besar².. siapkan tempat tito yang sangat selesa dengan selimut tebal (sejuk gilerrr!) & beshnya adik² eva sangat cumel & peramah (ohhhhh seri!!!) muahahahhaaaaaa~

"eh ijam.. kita buat kete kabel kat situ nak..??"

view gunung kinabalu dari luar umah eva

view pekan kundasang dari umah eva

Tuesday, August 18, 2009

SABAHAN part II

kami bergaya ala mafia kampong di Pekan Nabalu

terpaksa menggunakan jamban erkkk silap.. jambatan gantung..

cober korang baca.. cam pelik jek ayat tuh.. kalo aku tinggal kenangan kat sana caner..??

inilah jambatan gantung tersebut.. bertuah ko Mamut.. sejuk ati mak ko..

aku menunjukkan tempat aku berada (gaya ala² mastika gitu..kekekeee)

ni part 2 lak.. aku skip banyak tempat.. sebab tempat len tu ada yang biasa ada yang luar biasa.. so aku takleh nak citer sebarangan.. nak jaga sensitiviti.. muahhahahaaa~ cam pelik jerk bunyiknya.. pada hal bukannya ada pe pon.. cume take pic jerk.. kekekeeeeee~ (pic kat lam camera DILLA.. lom mik lagik)

ni aku nak story pasal aku p kundasang n ranau.. tapi seblom kita orang lepak kat kundasang kita orang p lepak n mandi manda kat ranau dulu.. PORIMMMMMMMMMM! taman tema air panasssssss~ muahahahaaaa~

yang beshnya.. kat sana sejok.. pastu ujan plak.. n den kat situ ada kolam air panas.. pe yang korang rasa..?? memang la korang takleh rasa.. korang leh bayangkan jek.. aku jerk yang merasa.. muahahahhaaaa~ suam suam kerbaw gue cakap luuu.. beshhhhhh..

bila da agak lama berendam.. so kita orang berangkat la ker kundasang.. yaAllah.. dia punya jalan.. pusing sana.. pusing sini.. uturn pon ada.. nek biol kepala aku nih.. tapi tak terasa sangat.. sebab kat sebelah pemandangan GUNUNG KINABALU sangat jelas.. windunya~

Monday, August 17, 2009

.: CEGAH H1N1 :.


adeh la.. aku nak kongsi ngan korang pasal penyakit selseme kerbau pendek nih.. nak sebot pon geli.. huhuuuu~ ni aku dapat kat opis aku.. ada customer scan.. tetiba aku tengok my bos aku da upload dulu.. so.. aku copy la.. sowie yer bang bosss.. kekekeeeee~ (mampos aku!)

so pada yang suke melepak kat orang reramai tuh.. korang kene becarefull la.. elakkan dari dok kat tempat orang reramai.. slalu basuh tangan.. mandi pakai dettol lagi bagos.. minum 100plus bebanyak.. cewahhhhh~ cam aku lak doktornya..